COVID-19 в Україні набирає обертів: інфікованих вже десятки тисяч

За три тижні серпня в Україні зафіксовано понад 26 тис. інфікованих коронавірусом українців. Відповідну заяву зробив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в етері телемарафону.

Більшість госпіталізованих – особи старші за 60 років

За словами Кузіна, у більшості випадків інфіковані – громадяни старші за 60 років, які жодного разу не щеплювалися від коронавірусу протягом 12 місяців. Він додав, що у червні на ковід хворіли 2300 громадян, а вже у липня, після початку реєстрації інфікованих новим штамом, їхня кількість злетіла до 11,5 тис. осіб. У серпня станом на зараз захворіли вже понад 26 тис. українців.

Заступник очільника Мінохорони здоров’я зауважив, що в Україні була очікуваною поява нового штаму коронавірусу FLiRT. Його особливістю є те, що він досить швидко поширюється і викликає захворюваність, подібно до хвиль.

Кузін наголосив, що важкий перебіг нового штаму ковіду найбільш імовірний в осіб старших за 60 років, а також тих, у кого є супутні неінфекційні хвороби.

До слова, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10293, згідно із яким лікарям забороняється призначати ліки під впливом “фінансових стимулів” від фармацевтичних компаній.

Нагадаємо, NYT роз’яснив, чим обернувся наступ ЗСУ на Курщину – шанс на мир між Україною та РФ зник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *