Рада ухвалила закон щодо реклами на упаковках ліків: всі подробиці

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10293, згідно із яким лікарям забороняється призначати ліки під впливом “фінансових стимулів” від фармацевтичних компаній. Про це розповідається у публікації прес-служби Мінохорони здоров’я.

“Фінансові стимули” – що мається на увазі?

МОЗ повідомляє, що під “фінансовими стимулами” закон має на увазі: отримання сувенірної та брендованої продукції; різноманітні події від фармацевтичних компаній в обмін на призначення; подарунки, бонуси або премії тощо. Також під забороною призначення препаратів в обмін на повернення частини коштів.

Також закон забороняє виписувати медичні препарати на бланках із рекламними зображеннями чи написами. Законопроєкт буде діяти і для фармацевтів, які будуть зобов’язані на прохання покупців надати всю інформацію щодо наявності аналогів, не приховуючи їх.

Також законопроєкт забороняє приховувати інформацію щодо медичних препаратів із аналогічною активною речовиною, якщо їхня ціна нижча, задля особистої вигоди.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Нагадаємо, NYT роз’яснив, чим обернувся наступ ЗСУ на Курщину – шанс на мир між Україною та РФ зник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *