Чи зросте пенсійний вік в Україні: в Мінсоцполітики розставили крапки над “і”

Пенсійний вік в Україні підвищувати не планують – натомість з’являться умови, щоби люди довше працювали. Про це в інтерв’ю “Укрінформу” повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Міністерка переконана, що нинішні стандарти є оптимальними

Жолнович наголосила, що нинішні вимоги, які діють з 2017 року, є оптимальним і їх варто зберегти. Вона нагадала, що наразі регламентується кількість страхового стажу, а не вік людини, при цьому у 65 років за будь-яких обставин вона може піти на пенсію.

Міністерка додала, що наразі у Мінсоцполітики планують робити все, щоби люди літнього віку якомога довше залишалися на ринку праці. Зокрема, їм даватимуть нові навички та оновлювати ті, які в них вже є.

За словами Жолнович, мають створюватися умови, за яких особи пенсійного віку самі хотіли долучитися до роботи, а роботодавці розглядали їх як “цінний ресурс”. Вона вважає, що пенсійні виплати десоціалізують людей, оскільки зникає потреба у роботі та перебуванні в соціумі.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму в 451 млрд грн.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *