Карткові витрати українців суттєво зросли: що купують найчастіше

За перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму у 451 млрд грн. Це перевищує минулорічні показники на 27,3%, розповідає видання “РБК-Україна”.

Що українці купували найчастіше у 2024 році?

Зазначається, що найбільше грошей у поточному році українці витрачали грошей на продукти харчування. Зокрема, 44% всіх безготівкових оплат громадян нашої країни проводилося у супермаркетах та продуктових магазинах (у першому півріччі 2023 року їх було на 1,5% більше).

Друге місце у топі витрат посідає придбання ліків та товарів для здоров’я – на це витрачалися кошти з карток у 6,6% випадків. Наступними в ТОПі є витрати на послуги у закладах громадського харчування (6,4%), купівля одягу й взуття (4,5%), а також паливо – 4,2% від усіх безготівкових оплат українців.

Далі у списку найпопулярніших безготівкових оплат йдуть товари для дому (4%), електроніка та побутова техніка (3,8%), витрати на транспорт (1,5%), а також відпочинок – 1,4% споживчого кошику.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *