Штраф у 51 тис. грн та позбавлення прав: водіїв попередили про жорстке покарання

Для водіїв, що керують транспортними засобами напідпитку передбачено лише адміністративну відповідальність, однак суми штрафу чималі. Подробиці розповідає видання “Обозреватель”.

Скільки доведеться викласти порушникам?

Зазначається, що згідно із законодавством штраф за водіння у п’яному вигляді становить від 17 до 51 тис. грн, що залежить від тяжкості порушення. У Кодексі України про адміністративні правопорушення за перше таке порушення передбачено штраф у 17 тис. грн, а також позбавлення права на керування авто терміном 1 рік.

Якщо порушник знову сяде за кермо напідпитку протягом року, то отримає штраф вже у 34 тис. грн разом із забороною на керування транспортними засобами строком на 3 роки. Окрім того, у нього можуть вилучити транспортний засіб.

Третє порушення передбачає штраф у розмірі вже 51 тис. грн, а також:

  • заборону на керування транспортними засобами строком на 10 років;
  • конфіскацію у порушника транспортного засобу.

Альтернативне покарання передбачає адміністративний арешт терміном 15 діб із позбавленням права на керування транспортними засобами на 10 років. Окрім того, у порушника конфіскують транспортний засіб.

Нагадаємо, СБУ та НАБУ затримали заступника міністра енергетики України за організацію масштабної корупційної схеми – він вимагав та отримав у Києві хабар в розмірі $500 тис.

До слова, російські військові після демобілізація стають нікому не потрібними. Ми писали про один з показових випадків у тимчасово окупованому Донецьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *