Українці розповіли, в якій країні почуваються найбезпечніше: результати опитування

В найбільшій безпеці українські біженці почуваються, перебуваючи у Німеччині. Про це свідчать результати опитування Gradus Research, про яке розповів посол України у Німеччині Олексій Макєєв.

Українці розповіли про що турбуються у Німеччині

Велика кількість українців в умовах повномасштабної війни були змушені виїхати до інших країн у пошуках стабільності та безпеки. В рамках проведення опитування біженці повідомили, що найбезпечніше вони почуваються саме в Німеччині.

Макєєв підкреслив, що ті українці та українки, які внаслідок повномасштабного вторгнення опинилися на території цієї держави, почуваються безпечніше, ніж у середньому в європейських країнах. За його словами, найбільше громадян нашої країни в Німеччині турбує безпека їхніх дітей.

Соціологи з’ясували, що з-поміж українців лише 12% зверталися до німецької влади чи поліції у випадках, коли відчувають небезпеку. Водночас у випадках, коли вони турбуються про своїх дітей, до поліції звертаються вже 30% біженців.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив рішення, згідно із яким військовозобов’язані, які не оновили свої дані та перебувають за кордоном, не зможуть зареєструвати авто чи отримати водійське посвідчення.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *