Всіх чоловіків попередили: отримати водійське посвідчення без ТЦК більше не вийде

Кабмін ухвалив рішення, згідно із яким військовозобов’язані, які не оновили свої дані та перебувають за кордоном, не зможуть зареєструвати авто чи отримати водійське посвідчення. Про це пише “Судово-юридична газета”.

Зміни стосуються як отримання нового посвідчення, так і обміну старого

Повідомляється, що якщо у реєстрі “Оберіг” інформації оновлення даних немає, то чоловікам віком від 18 до 60 років, які перебувають в іншій країні, не вдасться зареєструвати авто чи змінити посвідчення водія. Йдеться не тільки про отримання нових документів, а й про обмін старих.

Заборона, яку ухвалив Кабмін, діятиме у час воєнного стану та ще три місяці після його скасування. Представництва ДП “Документ” за кордоном, які здійснюють адміністративні послуги з отримання, обміну або відновлення водійського посвідчення після втрати, а також реєстрацію чи перереєстрацію авто, не надаватимуть їх чоловікам, які не оновили свої військово-облікові дані.

Окрім того, заборонено видавати чи пересилати таким українцям водійські посвідчення та свідоцтво про реєстрацію авто, які було замовлено в електронному кабінеті водія або через Єдиний державний портал електронних послуг, зокрема за допомогою застосунку “Дія”.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *