Мінфін закликав українців забути про нові авто: в чому причина

Українці на час дії військового стану можуть купувати вживані авто, оскільки нові не є базовою потребою, а тому їхнє придбання варто обкласти військовим збором. Таку заяву зробила заступниця міністра фінансів Світлана Воробей, пише NV.

Податки стимулюватимуть внутрішній авторинок

Посадовиця повідомила, що за потреби у транспорті українці можуть купувати авто з пробігом. За її словами, оподаткування військовим збором нових імпортних машин дозволить забезпечити військовий бюджет та стимулювати внутрішній ринок ремонту та виробництва авто.

У прес-релізі Міністерства фінансів йдеться, що військові витрати покриваються лише внутрішніми надходженнями та запозиченнями. Окрім того, зазначається, що всі можливості швидко забезпечити додаткові потреби держбюджету ЗСУ без зміни податків вже вичерпано.

З цієї причини міністерство запропонувало заходи щодо забезпечення додаткової потреби оборонців в розмірі 500 млрд грн у поточному році. З цієї суми чверть планується залучити шляхом перегляду військового збору, акцизних ставок та інших податкових платежів.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, у першому півріччі 2024 року в Україні народилося на 9% менше дітей, аніж минулого року (87655), при чому за цей же період сталося 250972 смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *