Такого переселенці не очікували: з 1 вересня в Польщі почнуть штрафувати українців – за що

Українські діти в Польщі у новому навчальному році обов’язково мають ходити до дитсадочків чи шкіл. У разі невиконання цієї вимоги їхні батьки отримають штраф, пише видання Inpoland.

Які зміни відбудуться в Польщі з 1 вересня?

Міністерство Барбари Новіцької планує запровадити зміни в організацію навчання, виховання та догляду за українськими дітьми та молоддю. Станом на зараз польська система освіти залучила 134 тис. дітей з України, а з 1 вересня до цієї цифри може додатися ще 80 тис.

Міністерство освіти Польщі з початком нового навчального року запровадить обов’язкове відвідування дитсадочків чи шкіл українськими дітьми. За невиконання цих батьків будуть карати штрафом в розмірі 100 злотих, а з червня наступного року їх почнуть позбавлятимуть права на призначення виплати 800 плюс.

Наразі максимальна кількість учнів в одному класі початкової школи не має бути вищою за 25, а в інтегрованих та спеціальних класах – 20. У цьому навчальному році ліміт підвищать до 29 учнів – це дозволить додатково прийняти до класу ще чотирьох українських дітей.

Нагадаємо, право на пенсію у зв’язку зі смертю військовослужбовця мають непрацездатні родичі (насамперед чоловік/дружина) за умови досягнення пенсійного віку або наявності групи інвалідності.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *