Газ для українців буде безкоштовним: Кабмін ухвалив рішення для декількох областей

Вразливі категорії громадян, які проживають на прифронтових територіях Сумської, Донецької, Харківської та Херсонської областей, буде забезпечено гуманітарним скрапленим газом. Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

Подробиці урядової постанови

Постанова уряду запроваджує реалізацію експериментального проєкту щодо надання громадянам, які відносяться до вразливих категорій та проживають на прифронтових територіях Сумської, Донецької, Харківської та Херсонської областей скрапленого газу. Йдеться про газ в балонах як гуманітарної допомоги.

Ухвалений урядом документ передбачає врегулювання процедури отримання та розподілу побутового скрапленого газу як гуманітарної допомоги. Окрім того, постанова торкається і необхідного технологічного обладнання, яке передають нафтогазові оператори України та міжнародні донори.

Повідомляється, що документ було розроблено Мінреінтеграції разом із Міненергетики, а також іншими відомствами та міністерствами. Робота над документом та його ухвалення відбувалося в рамках виконання Плану першочергових заходів щодо стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії.

Нагадаємо, в Україні не плануються відключення електроенергії, однак вони все ж можуть повернутися у випадку, якщо температура повітря перевищить 30 градусів.

До слова, у першому півріччі 2024 року в Україні народилося на 9% менше дітей, аніж минулого року (87655), при чому за цей же період сталося 250972 смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *