У ЦНАПах з’явиться ще більше послуг для українців: що вже скоро стане доступним

Українці зможуть отримати ще більше послуг у ЦНАПах – уряд ухвалив розпорядження. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Які послуги вже скоро стануть доступними для громадян?

Уряд розширює перелік сервісів, які можна буде отримати в усіх Центрах надання адмінпослуг України. У повідомленні наголосили, що це робиться задля того, аби українці оформлювали важливі послуги без біганини між установами, швидко та з комфортом.

Які послуги вже скоро можна буде оформити в ЦНАПах:

  • взяття на облік для оформлення санаторно-курортного лікування чи компенсації вартості такого лікування, якщо оплатили його самостійно, для людей, які перебували в полоні внаслідок збройної агресії проти України;
  • внесення до Реєстру пільговиків інформації про українців, які мають право на пільгу, та членів їхніх сімей чи опікуна;
  • призначення щомісячної грошової компенсації для учнів навчальних закладів на територіях радіоактивного забруднення та дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, які не харчуються в їдальнях.

Нагадаємо, школярі з 10 класу почнуть вивчати основи національної безпеки та оборони України.

До слова, у першому півріччі 2024 року в Україні народилося на 9% менше дітей, аніж минулого року (87655), при чому за цей же період сталося 250972 смерті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *