Інвестор NAVI Максим Кріппа придбав маєток у Козині: що про нього відомо

Як виглядає будинок Макса Кріппи

Інвестор кіберкоманди NAVI Максим Кріппа придбав маєток у селищі Козин на Київщині. Покупка обійшлася йому у 311,11 млн грн, йдеться у даних на сайті “Прозорро.Продажі”, де 16 січня відбувся аукціон.

Стартова ціна була нижчою на 66%

Максим Кріппа віддав за маєток понад 311 млн грн, хоча стартова ціна маєтку складала 187,63 млн грн. Продавцем на онлайн аукціоні був державний “Промінвестбанк” і ТОВ “Мідал” Кріппи запропонувало найбільшу ціну.

Що входить до нового маєтку інвестора?

Придбаний Кріппою об’єкт складається з:

  • ресторану на 140 місць, а також двох корпусів (адміністративного та спального), які входять до бази відпочинку Конча-Заспа та знаходяться за адресою: Столичне шосе, 133;
  • маєтку загальною площею 1128 кв.м, розташованим за адресою: вул. Монашинська, 2-А, Козин.

Окрім будинку, маєток має елінг, гостьовий будинок площею 228 м2, три господарські споруди (кожна по 226 м2) та розташований поруч житловий будинок площею 226 м2.

Також до структури маєтку відносяться:

  • три земельні ділянки, які мають загальну площу у більш ніж гектар для зведення та обслуговування будинків у ЖК “Краєвид”, розташованому у Козині;
  • 10 соток у цьому житловому комплексі для ведення особистого сільського господарства.
Маєток в Козині / Фото: Prozorro

Разом із маєтком Кріппа отримав і трактор Футянь Аобао FT354 (2008 року випуску), а також 39% корпоративних прав неназваної юридичної особи (пайовий внесок у нефінансову установу).

Що відомо про активи Максима Кріппи?

Єдиний державний реєстр каже про те, що Максим Кріппа є власником ТОВ “Мідал” (99,99% статутного фонду). Окрім того, він є інвестором та власником української кіберспортивної команди NAVI.

Окрім того, до його активів входить студія з організації та трансляції кіберспортивних подій Maincast (співвласник) та розробник відеоігор GSC Game World (всесвітньо відомий завдяки випуску серії ігор STALKER).

Окрім нещодавно придбаного маєтку в Козині, Кріппі належить і бізнес-центр “Парус”, який він придбав у грудні минулого року.

Новину оновлено: 05.08.2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *