Борги за комуналку зіпсують українцям життя: нардеп попередив про наслідки

Повномасштабна війна не звільняє мешканців Києва від обов’язків сплачувати за комунальні послуги. Про це розповів нардеп Олексій Кучеренко в етері Київ24.

Які наслідки чекають на боржників?

За словами депутата, комунальні підприємства зможуть відключати боржників від мереж та примусово стягувати борги. Він нагадав, що “Київводоканалу” заборонили збільшувати тариф за воду і столиця нашої країни досі живе в умовах старого тарифу. Кучеренко як приклад навів тариф в Умані, де куб води обходиться у 120 гривень.

Парламентарій зазначив, що навіть платять по 120 грн за куб. Навіть якщо громадянин не заплатив і має борги за комуналку, до нього рано чи пізно з цього приводу прийдуть.

Нардеп наголосив, що українцям дозволять погасити борги, інакше вони “висітимуть” обтяженням на їхньому помешканні. Його не можна буде продати через борг, що стосуватиметься і передавання у спадщину. Зазначається також, що мораторій на накладання боргу діє тільки в тому випадку, якщо будинок було пошкоджено через військові дії.

Нагадаємо, в Україні можуть з’явитися субсидії для внутрішньо переміщених осіб на оренду житла, що дозволить зменшити їхнє фінансове навантаження.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *