Отримання документів з QR-кодом через “Дію”: як все зробити за 10 хвилин – інструкція

Українці мають змогу отримати військово-обліковий документ із QR-кодом на порталі “Дія”. Інструкція, як це зробити, міститься у повідомленні сервісу держпослуг.

Як отримати електронний документ?

Повідомляється, що українці отримали змогу оформити документи всього за декілька кліків без необхідності відвідувати установи та стояти в чергах. Військово-обліковий документ із QR-кодом може знадобитися у різних життєвих ситуаціях – наприклад, при перевірці на блокпості чи під час працевлаштування.

Тепер всі українці мають змогу сформувати його на порталі “Дія” і роздрукувати за потреби. Варто додати, що цей документ має таку ж юридичну силу, як у застосунку “Резерв+” чи паперовий.

Для того, аби оформити документ, необхідно авторизуватися на порталі “Дія”, перейти до сервісу “Військово-обліковий документ”, після чого подати заяву та підписати її за допомогою електронного підпису. Через 10 хвилин документ буде сформовано у кабінет громадянина.

Зазначається, що ця послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони за сприяння проєкту “Підтримка цифрової трансформації”, що фінансується USAID і UK Dev.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.  

До слова, деякі українські пенсіонери мають право на отримання вікових компенсаційних доплат, але є деякі умови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *