Підготовка енергосистеми до зими: “Укренерго” звернулося до споживачів із важливою заявою

Українські енергетики продовжують ремонтувати пошкоджені енергетичні об’єкти, і задля зменшення навантаження на систему, споживачам треба перенести споживання на денні години. Про це заявив голова “Укренерго”, повідомляє “РБК Україна”.

Подробиці підготовки енергосистеми до зими

Володимир Кудрицький зазначив, що енергетики продовжують ремонтні роботи на пошкоджених енергооб’єктах, зводиться їхній захист, триває підготовка до холодної пори року. Він звернувся до українців із проханням переносити споживання електроенергії на денні години – з 11:00 до 15:00, за можливості.

За словами директора “Укренерго“, в ці години сонячна активність є найбільшою і найкомфортнішою для сонячних станцій. Окрім того, Кудрицький порадив звикати до ощадливого споживання електроенергії, особливо у ранковий та вечірній час – він наголосив, що ця звичка знадобиться восени та взимку.

Він зауважив, що українці отримали перепочинок від відключень на деякий час з тієї причини, що спека відступила, а минулого тижня було отримано додаткові генеруючі потужності після завершення ремонту.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *