Німеччина хоче скасувати допомогу деяким українським біженцям: кому приготуватися

Виплати непрацевлаштованим українським біженцям у Німеччині можуть скасувати. Таку пропозицію висловив генсек опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн, пише Deutschlandfunk.

Скасувати виплати, щоби стимулювати шукати роботу

За словами німецького політика, у країні перебуває “шестизначна кількість людей”, які принципово не бажають працювати, тому, на його думку, їх треба стимулювати не скороченням виплат. Ліннеманн наголосив, що задля того, аби ці громадяни почали шукати роботу, їм треба повністю скасувати підтримку базового доходу.

У цьому контексті генсек німецької партії згадав і українських біженців. Він зауважив, що у Німеччині працевлаштовані лише 25%, тоді як в інших європейських країнах цей показник становить 50%.

Ліннеманн переконаний, що причина полягає у відсутності стимулів з боку уряду країни, які мали б спонукати українських біженців шукати роботу. Видання зазначає, що федеральний уряд країни планує запровадити більш суворі правила, аби заохотити до пошуку роботу більше отримувачів соціальних виплат. Зокрема, допомогу хочуть скорочувати через нелегальне працевлаштування або відмову від роботи.

Нагадаємо, згідно із прогнозом підприємств України найближчим роком передбачається зростання зарплат, проте їхні сподівання щодо цього послабилися.

До слова, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *