Мобілізація в Україні: кому не потрібно оновлювати свої дані в ТЦК

Згідно з новим мобілізаційним законом, військовозобов’язані особи віком від 18 до 60 років мали оновити свої військово-облікові дані у ТЦК або “Резерв+”. Проте є категорії громадян, яким це робити не треба, пише видання “ТСН”.

Хто міг не оновлювати свої дані та не отримає за це штраф?

У новому законі про мобілізацію визначено певні категорії осіб, якім немає потреби оновлювати свої дані в територіальних центрах комплектації та яких не покарають за це після 16 липня. Йдеться про шість категорії українців:

  • особи, яким не виповнилося 18 років та вік яких перевищую 60 років;
  • особи, виключені з військового обліку;
  • громадяни, визнані непридатними до служби в ЗСУ за рішенням ВЛК;
  • жінки, які не є військовозобов’язаними;
  • чинні військові ЗСУ;
  • чоловіки віком від 18 до 60 років, які не є громадянами України.

Окрім того, українці, які досягнули граничного віку перебування в запасі, також можуть не оновлювати свої дані. Всі інші категорії громадян, які підпадають під вимоги мобілізаційного закону, мали оновити свої військово-облікові дані, а після 16 липня вони ризикують отримати штраф за невиконання цієї вимоги.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, контракт із ЗСУ уклали сім жінок, які відбували покарання у в’язниці – вони забажали проходити службу у війську в обмін на умовно-дострокове звільнення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *