Чи потрібно проходити ВЛК для бронювання від мобілізації: відповідь Мінцифри

Українцям не потрібно проходити ВЛК для бронювання від мобілізації ані під час її оформлення, ані під час дії. Відповідну заяву зробила представниця Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач в етері телемарафону.

Бронювання та норми чинного законодавства

Ткач наголосила, що заброньованим особам, згідно нормам чинного законодавства, відсутня потреба у проходженні військово-лікарської комісії. Вона додала, що потреби у проходженні ВЛК немає і під час подачі документі на бронювання від мобілізації.

У Мінцифри пояснили, що критеріями для бронювання особи в електронній формі є її наявність в реєстрі “Оберіг” та перебування даної особи в трудових відносинах із підприємством, визначеним як критично важливе.

Повідомляється, що лише за перший тиждень після того, як стало доступним бронювання військовозобов’язаних в електронній формі, у цей спосіб було заброньовано 50 тис. працівників критично важливих підприємств та тих, які надають послуги та товари Силам оборони.

Нагадаємо, контракт із ЗСУ уклали сім жінок, які відбували покарання у в’язниці – вони забажали проходити службу у війську в обмін на умовно-дострокове звільнення. 

До слова, на відміну від українців, мешканці європейських країн більш скептично відносяться щодо перемоги України у війні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *