Чи можливе бронювання ФОПів та їхніх працівників: юристи дали відповідь

В Україні продовжується загальна мобілізація, при цьому деякі категорії військовозобов’язаних мають право на бронювання. Про те, чи стосується це ФОПів та їхніх працівників, розповідає видання “Фокус”.

Юристи поставили точку над “і” в питанні щодо бронювання ФОПів

Костянтин Рибалко, адвокат Адвокатського об’єднання “Verity Group”, наголосив, що чинне законодавство нашої країни не передбачає можливість бронювання від призову до війська працівників ФОПів. Він додав, що ані ФОПи, ані їхні працівники не можуть бути заброньованими, оскільки не входять до переліку категорій, які цю можливість мають.

Юрист зауважив, що наразі у парламенті зареєстровано законопроєкти, які передбачають надання роботодавцям можливості здійснювати так зване “економічне бронювання“. Це стосується також і ФОПів, однак наразі документи перебувають на стадії обговорення у відповідних комітетах Верховної Ради.

Існує думка, що для підприємств, які залучені до виконання важливих мобілізаційних завдань, могло б бути виключення з правил, проте є й ті, хто з цим не згоден. Юристи пояснюють, що бронювання передбачене для юридичних осіб, до яких фізичні особи-підприємці не належать.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *