Мобілізація ув’язнених в Україні: до лав ЗСУ приєдналися перші засуджені жінки

Контракт із ЗСУ уклали сім жінок, які відбували покарання у в’язниці – вони забажали проходити службу у війську в обмін на умовно-дострокове звільнення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мін’юсту.

Закон дозволяє мобілізацію як чоловіків, так і жінок

Повідомляється, що всі жінко отримали згоду від командирів військових частин на подальшу службу у ЗСУ після успішного проходження військово-лікарської комісії.

Олена Висоцька, заступниця очільника Мін’юсту, зауважила, що закон щодо мобілізації ув’язнених допускає службу у ЗСУ як чоловіків, так і жінок, однак останні до цього бажання долучитися до війська не виявляли. Вона додала, що наразі є рішення щодо семи перших засуджених жінок, які ухвалили рішення щодо укладання контракту із ЗСУ.

Зазначається, що вже понад 6100 осіб виявили бажання долучитися до війська після набрання чинності законом про мобілізацію засуджених. З них понад 3800 осіб вже приступили до навчання.

Нагадаємо, одним з пріоритетів для Збройних Сил України є безпілотники, оскільки в умовах повномасштабної війни вони за кількістю уражень виходять на один рівень із артилерією.

До слова, на відміну від українців, мешканці європейських країн більш скептично відносяться щодо перемоги України у війні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *