Неоновлення даних чоловіками, які перебувають за кордоном: які штрафи їм загрожують

Українці призовного віку, які перебувають за кордоном, мають оновити свої дані у дипломатичних установах України. Про те, що їм загрожує за порушення вимог, розповів виданню “РБК-Україна” адвокат Сергій Савинський.

Які штрафи чекають на чоловіків за кордоном за неоновлення даних?

Згідно із законодавством, українці, які перебувають на військовому обліку, мають уточнити номера телефонів, адресу електронної пошти, адресу проживання та інші особисті дані у випадку перебування за кордоном. Зробити це можна як за допомогою офіційної електронної пошти або номеру телефону ТЦК, де особа перебуває на обліку, так і електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста.

За словами адвоката, у випадку, якщо військовозобов’язаний проігнорує вимоги законодавства, він може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 210 КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 25,5 тис. грн.

Окрім того, чоловіки, які досягли 17-річного віку та перебувають за кордоном, зобов’язані стати на військовий облік призовників. Якщо вони проігнорують цю вимогу, їх теж можуть притягнути до відповідальності за ст. 210 КУпАП.

Нагадаємо, деякі категорії військовозобов’язаних мають право на відстрочку від мобілізації, однак для цього їм потрібно надати у ТЦК певні документи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *