Відстрочка від мобілізації: які документи необхідно надати для її підтвердження

Деякі категорії військовозобов’язаних мають право на відстрочку від мобілізації, однак для цього їм потрібно надати у ТЦК певні документи. Про те, які саме, розповідає видання Novyny.live.

Які документи слід надати для отримання відстрочки?

Чіткий перелік документів, які необхідні для отримання відстрочки, не регламентується жодним нормативно-правовим актом. Вони залежать від підстави, яка дає право на відстрочку.

Наприклад, якщо громадянин хоче отримати відстрочку від мобілізації за причини наявності родича з інвалідністю, йому необхідно надати медичний висновок, який цей факт підтвердить. Студентам, які навчаються на магістратурі, знадобиться довідка з навчального закладу.

Отримати відстрочку за станом здоров’я зможуть особи з інвалідністю або ті, хто тимчасово непридатний до несення військової служби за висновком ВЛК. В такому разі саме висновок ВЛК і буде документом, який дозволить отримати відстрочку від мобілізації.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *