Бронювання від мобілізації: у ТЦК розповіли, чому виникли труднощі

Основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів. Про це пише видання ТСН.

Правила військового обліку не виконувалися

Видання із посиланням на слова представниці ТЦК Лариси Козак, роботодавці тривалий час не виконували вимоги щодо військового обліку. Зокрема, згідно із постановою уряду №1487 заборонено працевлаштовувати громадян без наявності в них військово-облікових документів та їхнього перебування на військовому обліку.

Козак наголосила, що як самі громадяни, так і роботодавці мають звіряти військово-облікові дані не рідше одного разу на п’ять років, а працівники підприємств критичної інфраструктури – раз на рік. Внаслідок ігнорування цих вимог тепер, коли вони за законом повинні це зробити, виникли проблеми із порушенням військового обліку.

Представниця ТЦК також додала, що через підвищення штрафів для роботодавців, які не дотримуються мобілізаційного законодавства, багато підприємств направляють своїх працівників до військкоматів для перевірки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *