Графіки не діють: у чотирьох областях введено аварійні відключення світла

У чотирьох областях введено аварійні відключення світла і наразі графіки погодинних відключень не діють.

В яких областях відбуваються аварійні відключення?

Йдеться про Сумську, Харківську, Полтавську та Дніпропетровську області, повідомили в ДТЕК. Оскільки це не графіки погодинних відключень, а аварійні вимкнення, які застосовуються для стабілізації ситуації в енергосистемі, спрогнозувати їх заздалегідь неможливо.

Нагадаємо, що згідно із повідомленням “Укренерго“, в Україні сьогодні діятимуть погодинні відключення світла протягом всієї доби:

  • 00:00 – 02:00 та 16:00 – 24:00 – обленерго будуть застосовувати одночасно чотири черги відключень;
  • інші години – будуть задіяні три черги відключень.

Українцям не варто забувати про необхідність ощадливого користування електроенергією задля уникнення нових відключень. Після того, як світло з’явиться, не слід одразу ставити на зарядку всі гаджети та вмикати потужні прилади, оскільки це призведе до різкого зростання споживання і, як наслідок, можливого повторного вимкнення світла.

До слова, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Нагадаємо, мешканці багатоповерхівок, які живуть вище дев’ятого поверху, взимку можуть зіткнутися із проблемою подачі тепла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *