Уряд спростив порядок надання статусу учасника бойових дій: що змінилося

Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій. Про це йдеться у публікації прес-служби Мінреінтеграції.

Які зміни ухвалив уряд?

Згідно із ухваленими змінами, подати заявку на отримання статусу учасника бойових дій можна в ЦНАПі, незалежно від того, за якою адресою зареєстрована особа. Окрім того, оформлення статусу вже скоро стане доступним на порталі “Дія”.

Зазначається, що ухвалені Кабміном зміни дадуть можливість як спростити життя українських захисників та захисниць, так і суттєво знизити навантаження на військові частини. Раніше для подання документів на оформлення статусу треба було звертатися до військової частини або спеціальної комісії – обидва випадки вимагали купи паперових документів та тривалого очікування.

У публікації також зазначається, що питання щодо спрощення надання статусу учасника бойових дій розглядалося під час щотижневих нарад з питань ветеранської політики за головування віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Нагадаємо, мешканцям Києва доведеться викласти до 30 грн/кВт електроенергії за умови використання альтернативних джерел живлення у багатоповерхових будинках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *