Від бронювання до одруження онлайн: “Дія” готує п’ять нових сервісів

Міністерство цифрової трансформації готує перевід з офлайну в онлайн ще п’яти сервісів. Про це йдеться у заяві очільника Мінцифри Михайла Федорова, повідомляє “Урядовий портал”.

Які сервіси стануть доступними в “Дії”?

Одруження онлайн

Федоров розповів, що сервіс, який дозволить одружитися у застосунку, стане першим у світі. Наразі відбувається його тестування, а п’ять пар вже уклали шлюб через “Дію”.

Електронне бронювання

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міноборони та Мінекономіки працюються над цифровізацією бронювання, що дозволить усунути людський фактор та пришвидшити процедуру до годин. Незабаром скористатися послугою в “Дії” зможуть підприємства першої категорії – які забезпечують потреби Сил оборони та є критично важливими.

Зміна даних, свідоцтва про народження, шлюб та розлучення

Додаток зможе автоматично підтягувати свідоцтво про народження дитини, а згодом і про укладення шлюбу, його розірвання, а також зміну даних. Ці документи можуть знадобитися при працевлаштуванні, підтвердження зміни прізвища та оформленні пільг.

Інформація щодо дозволу на зброю

Мінцифри спільно із МВД працює над відображенням у застосунку “Дія” інформації щодо дозволу на зброю, а також була можливість швидко замовити витяг з Єдиного реєстру зброї.

“Дія.Підпис” для юридичних осіб

Сервіс повинен спростити взаємодію юридичних осіб із чиновниками, спростити та прискорити роботу бізнесу, а також зробити її прозорішою. Відповідна постанова вже ухвалена урядом, і наразі Мінцифри розроблює функціонал.

Нагадаємо, найближчими днями українців і надалі мучитиме спека, що може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. Ми розповіли про те, як вберегти себе та своїх близьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *