Похолодання відкладається: синоптик прогнозує чергове посилення спеки в Україні

Найближчими днями українцям не варто очікувати на похолодання – замість нього слід готуватися до чергового посилення спеки. Відповідний прогноз зробив синоптик Ігор Кібальчич, інформує meteoprog.

У деяких областях температура повітря перевищуватиме 40°С

Синоптик попередив, що ко кінця другої декади поточного місяця температура повітря знижуватися не буде. Натомість з 15 по 19 липня варто очікувати навіть посилення спеки та її поширення на північні та західні регіони нашої країни.

Кібальчич прогнозує, що наступного тижня стовпчики термометрів покажуть +33… +38°С, а у південних та центральних областях – +40… +42°С. За його словами, середньодобова температура становитиме +30°С і вище, що перевищує кліматичну норму на 6-11°С.

Синоптик Ігор Кібальчич зазначив, що на сході та півдні України температура в певні дні становила понад +40°С – її вимірювали у затінку на висоті два метри від поверхні землі. Водночас під прямими сонячними променями, в умовах асфальтного покриття та міської забудови фактична температура може бути вищою за +50… +60°С.

Нагадаємо, раніше найвища температура повітря в Україні фіксувалася в першій половині серпня, але цього року термометри показують шалені градуси на місяць раніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *