Нормальне життя в минулому: що відомо про долю демобілізованих окупантів

Російські військові після демобілізація стають нікому не потрібними. Про один з показових випадків у тимчасово окупованому Донецьку йдеться у публікації Центру національного спротиву.

Місцеве населення використовують для досягнення мети загарбників

У публікації йдеться, що двох військових, які отримали під час бойових дій важке каліцтво, не прийняли назад на роботу, з якої їх було мобілізовано. Як виявилося, це була робота в одному з фейкових вищих навчальних закладів Донецька.

У Центрі наголосили, що це є ще одним фактом цинічного використання місцевого населення у тимчасово окупованому місті задля досягнення мети загарбників. Демобілізовані не мають жодних гарантій щодо повернення до нормального життя при вступі до лав ворожої армії.

Також зазначається, що країна-агресорка і надалі продовжує порушувати міжнародні норми права та вербувати мешканців тимчасово окупованих територій на війну проти України. Загарбники агітують людей до укладання контрактів із російською армією та кажуть, що на передову нібито не відправлятимуть.

Нагадаємо, новий очільник британського уряду Кір Стармер зазначив, що Україна може використовувати для завдання ударів по території Росії зброю Британії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *