Таксі стане розкішшю: українцям назвали причини стрімкого зростання цін

В Україні зростають ціни на таксі, і причинами цього є зменшення кількості водіїв та зменшення їхнього заробітку, а також підвищення затратної частини. Про це в етері Київ24 розповів Андрій Антонюк, голова правління ГО “Українська таксомоторна асоціація”.

Працювати водієм в Україні не вигідно

Антонюк зауважив, що все менше професіоналів йдуть працювати в таксі. Наразі вигода є тільки для онлайн-компаній, комісія яких сягає 25%, проте вони не вкладаються в обслуговування автівок та пальне. За його словами, ці компанії повністю контролюють ринок таксі.

Значний вплив на ринок таксі має і повномасштабна війна в Україні, оскільки через неї курс гривні не є стабільним, а пальне зросло в ціні – зокрема, воно подорожчало на 30-40%. Окрім того, через мобілізацію фіксується гострий дефіцит водіїв.

Через війну зменшилися і заробітки таксистів внаслідок зростання затратної частини. Курс гривні знизився, пальне подорожчало, вартість обслуговування авто підвищилася, адже запчастини імпортні.

Нагадаємо, більшість українців розповіли, що вони не задоволені своїм теперішнім рівнем доходів. Більш ніж 40% громадян нашої країни не заробляють навіть 10 тис. грн на місяць.

До слова, наступного року вимоги до стажу для виходу українців на заслужений відпочинок зміняться. Через це деякі громадяни не зможуть вийти на пенсію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *