Найпривабливіша для прохачів притулку: названа країна Європи, яка в топі за кількістю біженців

У поточному році кількість бажаючих отримати притулок в Німеччині знизилася на 20% порівняно із попереднім роком. У 2024 році поданих заяв зафіксовано 115 682, однак країна все одно найпопулярніша для шукачів притулку у ЄС, пише Focus.

У чому причина зниження кількості заяв шукачів притулку?

Видання із посиланням на дані Агентства Європейського Союзу з питань притулку зазначає, що у поточному році кількість заяв щодо надання притулку у Німеччині стрімко скорочується, однак країна все ще в топі серед біженців.

Зниження охочих отримати притулок зумовлене запровадженням стаціонарного прикордонного контролю. Повідомляється, що найбільше заяв надали шукачі притулку із Сирії (29%), Афганістану (18%) та Туреччини (10%).

Агентство зазначає, що у період з січня по червень 2024 року у європейських країнах, Швейцарії та Норвегії було подано 499 470 заяв від шукачів притулку. Ця цифра на 2% менша порівняно з показниками за аналогічний період минулого року.

Статистика по країнах має такий вигляд: Греція – 29.776 (+77%), Італія – 81.108 (+32%), Іспанія – 87.700 заявок (+1%), Франція – 77.474 (-6%). В Болгарії та Австрії зафіксовано зменшення кількості заяв на 39% та 41% відповідно.

Нагадаємо, розмір пенсії в Україні напряму залежить від стажу та заробітної плати. За умови отримання мінімалки та наявності достатньої кількості стажу (35 років) розмір пенсії не дотягне навіть до 2,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *