Вступ України до НАТО: Сполучені Штати більше не мають заперечень

Сполучені Штати більше не заперечують проти вступу нашої країни до НАТО. Подробиці пише видання Le Monde із посиланням на джерело з-поміж європейських дипломатів.

Байден може ініціювати процес запрошення України

Видання зазначає, що про це стало відомо за підсумками переговорів Джо Байдена, Еммануеля Макрона, Олафа Шольца і Кіра Стармера в Берліні 18 жовтня. За його інформацією, Байден може почати процес підготовки запрошення України в НАТО вже в перехідний період у випадку перемоги Камала Гарріс на президентських виборах.

Джерело також зауважило, що зміна позиції США може вплинути на рішення Німеччини, який дотепер не бажає запрошувати нашу країну до альянсу.

Le Monde розповідає, що під час зустрічі обговорювали й інші пункти “плану перемоги” Зеленського. Співрозмовник назвав його “амбітним” та таким, який “ставить складні питання”, щодо яких “немає спонтанного збігу думок”.

Також лідери чотирьох країн вчергове висловили свої думки щодо дозволу на завдання Україною ударів по цілях на території РФ. За словами джерела, Франція і Великобританія висловились “за” надання такого рішення, тоді як США і Німеччина побоюються давати свій дозвіл.

Нагадаємо, держава виплачуватиме аграріям 2000 грн за гектар угідь, однак лише за роботи на території, де ведуться бойові дії. 

До слова, Кабінет міністрів скоротив строки термінового оформлення та обміну паспорта з 10 до 7 робочих днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *