“План перемоги” Зеленського: стало відомо, чого бояться західні партнери України

Президент України Володимир Зеленський намагається продати “план перемоги” лідерам європейських країн. Однак поки незрозуміло, чи готові вони його прийняти, пише видання New York Times.

Чого бояться західні партнери?

Видання із посиланням українських офіційних осіб зазначає, що західні союзники побоюються, що українські удари по території країни-агресорки призведуть до ескалації війни. З цієї причини вони відмовилися зняти обмеження на такі удари з використанням своєї зброї.

Окрім того, Україні також не бажають давати дозвіл на вступ до НАТО поки триває повномасштабна війна, аби не бути втягнутими у найбільший сухопутний конфлікт у Європі з 1945 року. Окрім того, лідери деяких країн, наприклад, канцлер Німеччини Олаф Шольц, зіткнулися з тиском громадськості – вона вимагає скоротити допомогу Україні.

Чому забороняють використання “далекобою”?

Видання повідомляє, що американський лідер Джо Байден відмовив Україні у використанні ATACMS для ударів по цілях у Росії через дефіцит цих ракет.

Зокрема, у Пентагоні повідомили, що можливості постачати Україні більше таких систем немає. У противному випадку доведеться задіяти запаси, зарезервовані для військ США для використання в можливих конфліктах на Близькому Сході та в Азії.

Нагадаємо, хлопців до 25 років, які оформлятимуть паспорт, будуть автоматично вносити до реєстру “Оберіг”

До слова, Кабінет міністрів скоротив строки термінового оформлення та обміну паспорта з 10 до 7 робочих днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *