Дозвіл на “далекобій” для України: стало відомо, коли Байден нарешті дасть “зелене світло”

Президент США Джо Байден може дати Україні дозвіл на далекобійні удари по РФ після виборів у листопаді. Про це повідомляє видання AP з посиланням на джерела.

“Зелене світло” можуть дати до виборів

Видання пише, що американський лідер надто обережний, аби давати дозвіл на удари далекобійною зброєю по території РФ до виборів. Водночас законодавець у комітеті із зовнішньої політики повідомив, що це дозвіл може з’явитися після завершення виборів.

За даними AP, це надія, яку плекає багато українських чиновників, однак, на переконання американської розвідки, ризики глобальної ескалації від такого рішення переважують вигоди на полі бою для України. Очевидно, що президент Сполучених Штатів із цими висновками також ознайомлений.

Розвідка США дійшла таких висновків після того, як російський диктатор Володимир Путін посилив ядерну доктрину Росії, дозволивши завдавати ядерних ударів по союзниках України, якщо ті допомагають їй у війні проти РФ.

Окрім того, можливим фактором ненадання дозволу на “далекобій” Україні є небажання демократів дати перевагу кандидату у президенти США Дональду Трампу напередодні американських виборів.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *