Вступ України в НАТО: екс-генсек Столтенберг назвав можливу умову

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг, який зилишив посаду, припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Відповідну заяву він зробив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Намагання повернути всі території пролонгуватиме війну

Столтенберг зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни. Водночас він дав зрозуміти, що ідея щодо вступу до НАТО всієї України за кордоном 1991 року може пролонгувати війну.

Екс-генсек зауважив, що заяви щодо припинення війни та повернення повного контролю над усією територією України можуть дати російському диктатору Путіну стимули знайти спосіб продовжувати війну. За його словами, членство частини територій дозволить гарантувати, що досягнення якоїсь угоди між Україною та РФ означатиме завершення війни.

Столтенберг також підкреслив, що Україна сама вирішуватиме, що для неї прийнятне, та додав, що це питання також повинні будуть узгодити між собою країни Альянсу.

Екс-генсек наголосив, що членство в НАТО може стати способом забезпечення миру для України, і що після вступу війна дійсно може залишитися в минулому.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, ЦВК видала постанову, яка свідчить про можливу підготовку до виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *