“План перемоги” Зеленського: стала відома реакція Сполучених Штатів

США “не вражені” “планом перемоги” України Володимира Зеленського. Про це пише видання The Wall Street Journal.

Адміністрація Байдена не бачить стратегії перемоги

За даними видання, адміністрація Байдена занепокоєна тим, що план українського президента щодо перемоги у військовому конфлікті проти Росії не має всеосяжної стратегії. Зазначається, що він являє собою не більше ніж “перепаковане прохання” про надання більшої кількості зброї та зняття обмежень на ракети дальнього радіусу дії.

Протягом кількох місяців президент Володимир Зеленський називав цей план основою для перемоги над Росією, і сьогодні, 26 вересня, збирається проінформувати президента Байдена про його деталі під час зустрічі в Білому домі.

Але високопоставлені американські та європейські чиновники, обізнані про начерки плану, вважають, що документ не пропонує чіткого шляху до перемоги України, особливо в умовах, коли російські війська повільно, але неухильно домагаються успіху на полі бою.

Спільне бачення перемоги у США та України відсутнє

США і Україна сподівалися на єдність у виборі подальшого шляху, але тепер вони опинилися на вирішальному етапі військового конфлікту без спільного бачення, зазначає видання. У своїй промові в ООН у середу Зеленський попередив про загрози, що насуваються з боку Росії, щодо енергетичної інфраструктури та атомних станцій його країни, але він не став говорити про будь-які деталі мирного плану або робити запити, пов’язані зі зброєю.

За словами американських і європейських чиновників, за лаштунками Зеленський висуває максималістську пропозицію в надії на те, що США та їхні союзники дадуть Києву все, що він хоче. Але нинішній стан українських рамок розчарував високопоставлених помічників Байдена, кажуть американські посадовці, які останніми тижнями їздили до Києва і знайомилися з елементами плану.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *