Вступу України до НАТО не буде? Ердоган оприлюднив позицію США та інших країн-членів

Сполучені Штати та інші члени НАТО не хочуть вступу України. Про це в інтерв’ю NBC News заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Вступ до НАТО не треба вирішувати поспіхом

Турецький президент наголосив, що вступ до НАТО не є тим питанням, яке потрібно вирішувати поспіхом. Він наголосив, що в рамках обговорення цього питання завжди враховується позиція інших держав-членів НАТО. Ердоган зауважив, що остаточне рішення ухвалюється після обговорення за столом переговорів.

Видання пише, що коментарі Ердогана, імовірно, виявляться розчаровуючими для українського президента Володимира Зеленського.

Варто нагадати, що вступ України до НАТО є одним із пунктів “плану перемоги” Зеленського, хоча американський президент Джо Байден раніше неодноразово говорив, що проти цього. Цю позицію українського лідера також офіційно підтвердив і керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Зокрема, Єрмак наголосив, що запрошення до НАТО є частиною “плану перемоги” Зеленського. Він також закликав партнерів нашої країни “не зважати на загрози ескалації” з боку країни-агресорки.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *