Вступ України до ЄС: в Польщі зробили важливу заяву щодо однієї умови

Польща має намір використати своє майбутнє головування в Євросоюзі для тиску на Україну з метою ексгумації жертв Волинської різанини. Про це повідомляє польське видання Onet з посиланням на джерела.

Варшава вирішила діяти жорсткіше

Причиною такої позиції стала нещодавня сварка Зеленського та Сікорського, коли президент України сказав, що Польща роздмухує тему Волинської трагедії з внутрішньополітичних міркувань і цю тему порушувати не має. Очільник польського МЗС закликав до ексгумації жертв для гідного перепоховання.

Важелем тиску стане шестимісячне головування Польщі в ЄС, яке починається в січні 2025 року. Варшава відіграватиме ключову роль у переговорах про вступ України до ЄС. У МЗС Польщі кажуть, що Волинське питання зараз є для них головною і, по суті, єдиною вимогою.

Onet із посиланням на джерело пише, що Сікорський переконував президента України врегулювати історичні питання з Польщею зараз, бо він заплатить за них меншу ціну, ніж під час переговорів про вступ, але безрезультатно. Джерело також зазначає, що Зеленський перебуває під величезним тиском, але не може бути так, щоб “послуги йшли тільки в один бік”.

Нагадаємо, Сполучені Штати вже ознайомилися з планом українського лідера Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *