Погані новини для біженців: одна з країн ЄС пропонує скасувати їхні виплати

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський закликав скасувати виплати для українців у Європі, щоби вони повернулися на батьківщину і йшли воювати. Про це він заявив в інтерв’ю французькій газеті Le Monde.

Що пропонує глава польського МЗС?

Сікорський підкреслив, що Польща знижує мобілізаційний потенціал України тим, що виплачує допомогу українським біженцям. Він нагадав, що, якщо українці перебувають під захистом Європейського Союзу як біженці, вони отримують 200 євро на місяць за кожну дитину, зареєстровану в польській системі.

Глава польського МЗС додав, що в Західній Європі українські біженці отримують інші компенсації. За його словами, це створює фінансові перешкоди для чоловіків і жінок, які можуть повернутися додому, аби захищати свою країну.

Варто додати, що раніше Сікорський заявив, що Варшава готова допомогти Україні з мобілізацією українських чоловіків, які проживають у Польщі. При цьому він наголосив, що для цього Київ має запровадити прискорену процедуру видачі ордерів на арешт і чітко заявити, чого очікує від європейських партнерів.

Нагадаємо, автогаз в Україні продовжить дорожчати та вже у поточному місяці цінники на АЗС можуть досягнути 33 грн/л.

До слова, Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення, причому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *