Естонія та Україна ведуть переговори щодо повернення чоловіків додому: подробиці

Між Естонією та Україною триває діалог щодо повернення військовозобов’язаних українців з-за кордону. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв’ю виданню “Українська правда”.

Певкур розповів, на що Україна робить ставку

Естонський міністр зазначив, що між Таллінном і Києвом дійсно тривають переговори щодо повернення військовозобов’язаних українських чоловіків з-за кордону. Водночас він зауважив, що Україна робить в цьому питанні ставку саме на добровільне повернення українців.

Ханно Певкур додав, що Естонія співпрацює з Україною в цьому питанні наскільки це можливо, та перевіряє всі можливі варіанти згідно із положеннями міжнародного права. Він припустив, що український уряд наразі зосередився на пропозиції щодо добровільного повернення біженців.

Що стосується подальших кроків у цьому питанні, то очільник Міноборони Естонії зауважив, що треба подивитися, як будуть розвиватися події та як уряд України буде вирішувати питання мобілізації.

Нагадаємо, Нацбанк запропонував перейменувати в Україні дрібні монети – замінити поточну назву “копійка” на староукраїнську “шаг”.

До слова, зростання акцизів на пальне призведе до підвищення цін на бензин у розмірі 1,5 грн/л, а дизелю – на 2 грн/л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *