Б’ють на 800 км та запускаються з F-16: США обговорюють надання Україні надпотужних ракет

Сполучені Штати близькі до того, щоби передати Україні далекобійні ракети JASSM. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Рішення про передачу озброєння можуть затвердити вже восени

За даними видання, рішення про передачу може бути ухвалено вже восени, після чого буде потрібно ще кілька місяців, аби підготувати поставку. Таким чином, у разі позитивного рішення крилаті ракети будуть відправлені Україні вже після виборів у США.

При цьому джерела видання повідомляють, що остаточного рішення щодо цих ракет поки що не ухвалено. Також залишається невідомим, чи зніме щодо них адміністрація американського президента Джо Байдена обмеження на удари по території РФ.

Водночас Reuters підкреслює, що, в разі поставок цих ракет, зростає тиск на Білий дім щодо скасування обмежень.

Ракети JASSM можуть бити на відстань у 370 км, а більш просунуті версії – на 800 кілометрів. При цьому вони запускаються з винищувачів F-16 та використовуються для знищення особливо важливих цілей з високою точністю.

Нагадаємо, Монголія відмовилася заарештовувати Путіна – уряд країни заявив, вона перебуває в енергетичній залежності від РФ, а тому не може виконати рішення МКС.

Нагадаємо, Монголія відмовилася заарештовувати Путіна – уряд країни заявив, вона перебуває в енергетичній залежності від РФ, а тому не може виконати рішення МКС.

До слова, Росія таємно купує в Індії товари подвійного призначення, необхідні для її військової машини, такі як електроніка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *