Путін у Монголії: стало відомо, чому диктатора не заарештували

Влада Монголії анонімно прокоментувала Politico своє рішення не заарештовувати Володимира Путіна. Вона наголосила, що в неї “зв’язані руки”.

Уряд країни пояснив, чому не може виконати рішення МКС

Монголія ратифікувала Римський статут та зобов’язана виконувати рішення Міжнародного кримінального суду (МКС). Таким чином, країна мала заарештувати російського диктатора, ордер на арешт якого було видано через депортацію українських дітей.

Проте Монголія відмовилася заарештовувати Путіна – уряд країни заявив, вона перебуває в енергетичній залежності від РФ, а тому не може виконати рішення МКС.

Представник монгольського уряду на умовах анонімності повідомив виданню, що Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії від розташованих поруч країн, які раніше зіштовхувалися із перебоями за технічних причин. Він також зауважив, що ці поставки забезпечують існування Монголії та її народу.

Окрім того, представник монгольського уряду підкреслив, що Монголія завжди дотримується нейтралітету у дипломатичних відносинах з іншими країнами.

Нагадаємо, Росія таємно купує в Індії товари подвійного призначення, необхідні для її військової машини, такі як електроніка.

До слова, зростання акцизів на пальне призведе до підвищення цін на бензин у розмірі 1,5 грн/л, а дизелю – на 2 грн/л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *