“Ми не воюємо з РФ”: Італія не дозволяє Україні бити своєю зброєю по країні-агресорці

Італія, як і раніше, не дозволяє Україні завдавати ударів своєю зброєю по території країни-агресорки. Про це заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні в Брюсселі, повідомляє газета Corriere della Sera.

Італія залишила свою позицію щодо зброї незмінною

Таяні наголосив, що Італія не змінювала свою позицію щодо зброї для України – вона заборонила Києву використовувати зброю, яку отримує від італійської сторони, для ударів по російській території.

Очільник МЗС Італії підкреслив, що кожна країна сама ухвалює рішення з цього питання. Він зауважив, що його країна не перебуває у стані війни з Росією, як і НАТО не перебуває у стані війни з Росією. З цієї причини, резюмував Таяні, Італія дозволяє використовувати свою зброю на території України, а інші країни вирішують, як вважають за потрібне.

Варто зазначити, що Італія постачає, зокрема, системи ЗРК SAMP/T. Як стало відомо, дозволити удари по РФ далекобійною зброєю в Брюсселі європейських міністрів умовляв високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, але згоди від усіх членів ЄС так і не отримав.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *