Досить витрачати гроші на біженців: Зеленський закликав Захід відправити українців додому

Володимир Зеленський закликав Захід не витрачати гроші на українських біженців, а відправити їх додому. Відповідну заяву президент зробив під час прес-конференції.

Гроші на українців витрачати не вигідно

За словами Зеленського, Заходу “політично вигідно” не витрачати гроші на українців, які не працюють за кордоном, а відправити їх додому. При цьому він заперечив, що просив західних лідерів повернути до України чоловіків призовного віку.

Президент повідомив, що лідери західних країн самі порушують ці питання в приватних бесідах, але публічно сказати про відправку українців додому через те, що їх утримувати дуже дорого, їм “політично невигідно”. Він підкреслив, що не проти повернення українських біженців додому, але без примусу.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна має повернути 7,5 млн біженців з-за кордону, щоби “годувати” 10,5 млн пенсіонерів. Він також додав, що восени планується ухвалення якогось рішення, яке має стимулювати українців повертатися.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *