Зеленський просив у Заходу допомоги у поверненні чоловіків до України: чим все закінчилося

Президент України Володимир Зеленський вмовляв західних лідерів допомогти повернути додому чоловіків призовного віку. Про це пише видання Bloomberg.

Що українському лідеру відповіли західні політики?

У статті йдеться, що політики від Польщі до Угорщини заявили, що не відправлятимуть українських біженців назад, поки триває війна. Водночас, за оцінкою журналістів, ключовим фактором для відмови був економічний, адже більша частина Центральної та Східної Європи відчуває брак робочої сили, а такі країни, як Польща і Чеська Республіка, не хочуть втрачати людей.

Томаш Проуза, голова головної лобістської групи чеської роздрібної торгівлі та індустрії гостинності наголосив, що багато чеських компаній залежать від навичок і наполегливої праці українських біженців. За його словами, будівельна галузь повністю зупинилася б без українських робітників.

Окрім того, видання пише, що деякі українські біженці розповіли йому, що почуваються винними та “поганими людьми” через наполегливі заклики Зеленського повернутися.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *