Україна та ЄС попросили Мексику арештувати Путіна у разі візиту: що відповіла країна

Україна та Євросоюз звернулися до президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора із закликом арештувати диктатора Володимира Путіна в разі його візиту до країни, однак той відповів відмовою. Про це пише Reuters.

Можливий приїзд хазяїна росіян запланований на 1 жовтня

Повідомляється, що приїзд Путіна до Мексики можливий 1 жовтня – тоді відбудеться інавгурація нового лідера країни Клаудії Шейнбаум. Проте її чинний президент заявив, що арешту кремлівського диктатора не буде.

Видання пише, що заклики України та Європейського Союзу зумовлені тим, що Мексика входить до країн, що є учасницями Міжнародного кримінального суду (МКС). Відомо, що він ще минулого року видав ордер на арешт Володимира Путіна.

Не дивлячись на це, чинний президент Мексики в рамках урядової прес-конференції відхилив заклики щодо арешту диктатора як з боку Києва, так і Брюсселя. “Ми не можемо цього зробити. Це не від нас залежить”, – зазначив президент Мексики.

Reuters також зауважує, що 7 серпня Мексика запросила російського диктатора на інавгурацію новообраного президента Клаудії Шейнбаум.

Нагадаємо, українці призовного віку, які перебувають за кордоном, мають оновити свої дані у дипломатичних установах України. Ми писали про те, що їм загрожує за порушення вимог.

До слова, деякі категорії військовозобов’язаних мають право на відстрочку від мобілізації, однак для цього їм потрібно надати у ТЦК певні документи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *