“Звільнення” нардепів людьми, які їх обирали: Стефанчук пропонує кардинальні зміни в Раді

На думку спікера Руслана Стефанчука, у Верховній Раді має з’явитися інститут відкликання нардепів. У інтерв’ю виданню “Українські новини” він також зазначив. Що підстав для позбавлення депутата повноважень має бути більше.

Практика відкликання обраного депутата існує в багатьох країнах

За словами Стефанчука, інститут відкликання нардепів дасть українцям можливість відкликати назад парламентарія, якого вони обрали. Він наголосив, що така практика існує в багатьох країнах.

Окрім того, спікер парламенту розповів, що наразі у Раді тривають дискусії щодо “імперативного мандату”, який дасть змогу здійснювати вплив на депутата, який пройде до парламенту за списками партії, проте згодом почне вести “якусь свою політику”. За його словами, для майбутніх процесів є дуже важливим партійне структурування суспільства.

Стефанчук наголосив, що радить збільшити перелік підстав, які дають змогу позбавити нардепа повноважень. Зокрема, це можуть бути прогули або “кнопкодавство”.

Нагадаємо, українці призовного віку, які перебувають за кордоном, мають оновити свої дані у дипломатичних установах України. Ми писали про те, що їм загрожує за порушення вимог.

До слова, деякі категорії військовозобов’язаних мають право на відстрочку від мобілізації, однак для цього їм потрібно надати у ТЦК певні документи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *