Початок кінця для ухилянтів: Україна обговорює повернення чоловіків, які втекли за кордон

Україна почала обговорення із Молдовою щодо повернення додому українських військовозобов’язаних, які незаконно виїхали за межі нашої країни. Про це заявив Марко Шевченко, посол України у Молдові, пише Newsmaker.

Що відомо про діалог Києва з Кишинівом?

За словами Шевченка, Київ наразі веде діалог з Кишинівом щодо повернення додому чоловіків призовного віку, які незаконно втекли з країни та перебувають у Молдові. Він зазначив, що певна кількість втікачів після того, як їх зупиняють молдовські прикордонники, отримують у країні притулок, та додав, що є частина, яка дівається “незрозуміло куди”.

Посол припустив, що частину втікачів не затримують і вони або залишаються на території Молдови, або прямують до інших країн. Він також зауважив, що точна статистика щодо кількості таких людей відсутня.

Марко Шевченко зазначив, що під час спілкування зі своїми колегами пропонує вирішувати менші проблеми поодинці у випадку, якщо немає змоги вирішити велику. На його думку, має бути ухвалено рішення щодо того, що робити із українцями, які отримали відмову від Молдови у наданні притулку.

Нагадаємо, українці призовного віку, які перебувають за кордоном, мають оновити свої дані у дипломатичних установах України. Ми писали про те, що їм загрожує за порушення вимог.

До слова, деякі категорії військовозобов’язаних мають право на відстрочку від мобілізації, однак для цього їм потрібно надати у ТЦК певні документи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *