Законопроєкт вже в роботі: Рада планує запровадити економічну мобілізацію

Парламентарії працюють на розробкою законопроєкту щодо економічної мобілізації. Подробиці пише “Укрінформ” із посиланням на слова голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи.

Що пропонують народні депутати?

За словами нардепа, не всі невеликі бізнеси зможуть платити за своїх працівників після запровадження економічного бронювання, тому, додав він, військові запропонували, як додаток, концепцію економічної мобілізації.

Як приклад Наталуха привів СТО, яке не має можливості сплатити 20 тис. грн за бронювання працівників, однак воно користується попитом серед військових, які мають постійно лагодити свої автівки. З цієї причини можливе введення для нього економічної мобілізації.

Депутат наголосив, що економічна мобілізація полягатиме в тому, що необхідно буде надати безкоштовних послуг на ту саму ж суму, як і у випадку бронювання. Наприклад, за бронювання чотирьох працівників треба буде заплатити 80 тис. грн, але власник бізнесу зможе натомість укласти з певною бригадою ЗСУ контракт на надання безкоштовних послуг на аналогічну суму.

Наталуха зауважив, що економічну мобілізацію можуть поєднати в одному законопроєкті із бронюванням, однак терміни подання документа він не назвав.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *