Удари по Росії: Україна отримала “зелене світло” на використання британської зброї

Новий очільник британського уряду Кір Стармер зазначив, що Україна може використовувати для завдання ударів по території Росії зброю Британії. Це пролунало у його відповіді на питання журналістів видання Bloomberg.

Storm Shadow мають використовуватися в оборонних цілях

У своїй відповіді новий прем’єр Британії Кір Стармер погодився із твердженням, що це справа України, як використовувати надані його країною ракети Storm Shadow. Таким чином політик підтвердив, що має намір продовжувати політику попереднього британського уряду щодо використання у війні в Україні зброї дальнього радіусу дії.

За словами Стармера, ракети мають бути використані у відповідності до міжнародного гуманітарного права. Він також додав, що використання Storm Shadow має відбуватися в “оборонних цілях”.

Варто додати, що попередній британський прем’єр Ріші Сунак також ніколи прямо не давав згоди на використання Україною Storm Shadow для завдання ударів по території РФ, однак наголошував, що Київ може сам вирішувати, як їх застосовувати. З цього приводу у Кремлі сталася істерика, і російські політики називали такі заяви “дуже небезпечними”.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки дадуть дозвіл на завдання Україною ударів вглиб країни-агресорки за умови, якщо Кремль спробує розширити фронт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *