Відключень стане менше? Одна з країн ЄС готова допомогти Україні з електроенергією

Польський уряд працює над задіянням місцевих вугільних електростанції задля того, аби продавати електроенергію Україні. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск в рамках брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським.

Як Польща хоче допомогти Україні пережити зиму 2024/2025?

Туск питання щодо порятунку енергетики України одним з ключових. Він повідомив, що наразі його країна працює над тим, аби спалювати вугілля, якого у Польщі зараз багато, та не платити за викиди. Електроенергія, вироблена з польського вугілля польськими електростанціями за гроші Євросоюзу, відправлятиметься до України наявним енергомостом.

За словами польського прем’єра, такий крок не дозволить вирішити всіх проблем України, оскільки існують фізичні обмеження для надходження електроенергії з-за кордону. В той самий час, наголосив Туск, це частково допоможе українцям подолати важку зиму 2024-2025 років.

Окрім того, прем’єр-міністр Польщі зауважив, що його країна спонукатиме партнерів шукати “креативні рішення” та будь-які можливості допомогти нашій країні.

До слова, в Україні продовжуються масштабні відключення світла, і деякі українці припускають, що електроенергію можуть продавати за кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *